iXtreme LT+ Lite Touch Xbox 360 Drive Firmware Flashing
Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 35
  1. #1
    A Helping Hand
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    USA
    Posts
    37
    Thanks
    9
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Can I flash my 360 slim?

    Like the title says guys.... I've been doing a lot of reading on the last few days, can't seem to find a 100% answer, at least not to my specific case.
    Let me say that I never play online and I don't plan on doing it.
    I have an xbox 360 slim, manufacture date 5-31-2011
    Drive liteon
    Model: DG-16d4s
    FW ver: 1071
    HW Ver : A0B0
    Dash. ver :2.0.1.13599.0

    I have a x360 usb pro and a ck3 mini.

    Like I said I did some research and I'm still confused as to whether or not I can flash my drive to an LT firmware.
    I'm not afraid to ask for help, I hope that someone can give me a little push on the right direction.

  2. #2
    Legend
    Join Date
    May 2011
    Location
    BC, Canada
    Posts
    1,393
    Thanks
    19
    Thanked 201 Times in 196 Posts
    Yes it can be flashed. If in question about firmware availability, always check c4eva Speaks! | automated irc logs, updated instantly whenever and wherever c4eva speaks
    ALWAYS FLASH TO STOCK BEFORE ACCEPTING DASHBOARD UPDATES!!

    I will not give you "workaround" solutions. Do it right, or don't do it at all!

    Before asking questions... please take time to check out the following:
    iXtreme Search Page or Google

    What is kprobe you ask? Download it here


    New to iXtreme? Start here!

  3. The Following User Says Thank You to MarkoInBC For This Useful Post:

    mick3y (08-05-2012)

  4. #3
    A Helping Hand
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    USA
    Posts
    37
    Thanks
    9
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks for the fast answer, For what I understand as of right now my drive is locked correct? since is already locked should I update my dashboard version to the latest? or would that make it harder to flash my drive, Does it make a difference if I update or not? like i said before I never play online and i don't intent on doing so...
    Thanks.

  5. #4
    Legend
    Join Date
    May 2011
    Location
    BC, Canada
    Posts
    1,393
    Thanks
    19
    Thanked 201 Times in 196 Posts
    Yes, your drive is now locked. It's also no longer a 1071, but a 0272. The 13146 update consolidated all the different firmware versions into one. Same thing happened for phat Lite-Ons. You'll need to see what chip is on your drive to determine the best way to unlock it.

    Can I flash my 360 slim?-mt_win.jpg

    MXIC = Sputnik probe for unlocking
    Winbond = Kamikaze hack or unlocked PCB

    The only reason you shoulnd't update to the latest dash is if you are at all interested in getting your console RGH'd. Seeing as you don't play online, it may be something to look into. However, you don't want to update before checking it out as the latest dashes block it.
    ALWAYS FLASH TO STOCK BEFORE ACCEPTING DASHBOARD UPDATES!!

    I will not give you "workaround" solutions. Do it right, or don't do it at all!

    Before asking questions... please take time to check out the following:
    iXtreme Search Page or Google

    What is kprobe you ask? Download it here


    New to iXtreme? Start here!

  6. #5
    A Helping Hand
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    USA
    Posts
    37
    Thanks
    9
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    As soon as I get a chance I'll see what chip I have, when I found out that my drive was locked I started looking into getting an xkey for my xbox, did a lot or reading on it and since I had the 360usb pro and the ck3 and just thought that the LT+ would be a better option.... but now I'm not so sure, you'r opinion on that?
    Thanks again.

  7. #6
    Legend
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Colorado
    Posts
    4,277
    Thanks
    25
    Thanked 732 Times in 542 Posts
    If you don't play online, and don't plan to, RGH is a far better option than the xKey and cheaper (at least with what I charge.) Once glitched, it can't be blocked by MS unless you unwittingly improperly update. Newer games that normally require an updated dash don't on an RGH console like they would with the xKey and could block it.
    I'm only smart cause I did it every wrong way already.

    Reset Glitch Hack (RGH) Guide

    Why not to spoof drives
    Pro Jtag/RGH/R-JTAG installs, DVD key retrieval/LTU flashing, Drive flashing: Local if in greater Denver


    If you followed a half-assed way to back up your XGD3 game disc, you deserve all the trouble you're getting.


    "Make it idiot proof and someone will make a better idiot."

  8. The Following User Says Thank You to charincol For This Useful Post:

    mick3y (08-05-2012)

  9. #7
    A Helping Hand
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    USA
    Posts
    37
    Thanks
    9
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    If I don't want to run homebrew or any emulators or nothing else except just have a flashed drive is the RGH still something that I should consider?

  10. #8
    Legend
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    West Chester, Pa.
    Posts
    1,988
    Thanks
    15
    Thanked 273 Times in 270 Posts
    Online Lt+--xboxlive
    RGH by itself-offline only

  11. #9
    A Helping Hand
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    USA
    Posts
    37
    Thanks
    9
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks guys, I'll update as soon as I see what chip is on my drive, but my main goal is simply to flash my drive with LT+, just not sure how to.......yet.

  12. #10
    A Helping Hand
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    USA
    Posts
    37
    Thanks
    9
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    ok, so I opened my 360 and looked at the drive and it has the 05X6C0459C70053 chip on it, while I had the drive out I successfully extract it the dumi.bin file and also the key, I save them both.
    So.... Not sure where to go next, and like I mention before my main and only goal is to flash the drive with the LT+ firmware, Do I have to buy anything else? what is the easiest way to do it? if there is an "easier"way,I really don't want to spend anymore money, but if i have to......
    I really appreciate all the help guys.
    thanks again.

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Similar Threads

  1. So how do i flash a slim ?
    By devils in forum Open Forum
    Replies: 4
    Last Post: 07-10-2012, 04:21 PM
  2. How do i know if i can flash my slim
    By xxxryanxxxxx in forum Open Forum
    Replies: 3
    Last Post: 06-22-2012, 05:15 AM
  3. Help with slim flash
    By sk8ter107 in forum iXtreme LT+ Lite Touch Firmware Slim Support
    Replies: 2
    Last Post: 02-22-2012, 10:31 AM
  4. Flash Slim 360???
    By Mulchy in forum iXtreme LT+ Lite Touch Firmware Slim Support
    Replies: 3
    Last Post: 09-02-2011, 12:58 AM
  5. Can I Flash My 360 Slim?
    By Rhys in forum iXtreme LT+ Lite Touch Firmware Slim Support
    Replies: 13
    Last Post: 06-11-2011, 06:56 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
1e2 Forum