iXtreme LT+ Lite Touch Xbox 360 Drive Firmware Flashing
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    A Helping Hand
    Join Date
    May 2010
    Posts
    14
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    XBC 2.9.0.345 + USB360 PRO = no drive shown in XBC

    Hey guys, I just recently updated my benq to the latest 0800 v3 firmware. I popped in a game to copy, started up XBC, and go figure my drive doesn't show up like it used to. I then re-flash the drive with the old 0800 firmware and it shows up again in the drop down box. I then flash it with the v3 FW again, and the drive isn't there. I am flashing the same exact way every time. Here is the set up:

    RRODed xbox being used as power
    USB360 Pro
    Laptop
    All drivers installed and current
    Latest .Net Framework
    XBC 2.9.0.345 (dae.bin file located inside folder)

    Also, when I start up XBC, it gives me a warning that APSI and SPTI could not be initialized, but it only gives me this error when I am using the v3 FW. Does anyone have a clue as to what is going on??? Thank you for your help. It is boggling my mind big time over here.

  2. #2
    Moderator
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Pacific Northwest, WA US
    Posts
    6,810
    Thanks
    35
    Thanked 1,079 Times in 1,047 Posts
    are you using the right 0800 v3 for your drive? do you have a benq or a liteon?
    XGD3 Quality Benchmarks (per TX and C4):
    PI MAX should be 100 or less & PI Average should be 5 or less
    PIF MAX should be 4 or less & PIF Average should be 0.20 or less
    Nero Discspeed score of 90 or better.

    Jungle Flasher Latest
    Latest iXtreme 3.0 Phat & Slim
    Burner Max Download
    New Xbox Backup Creator & 0800 Firmware
    x360USB Update

  3. #3
    Super Moderator
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    7,383
    Thanks
    63
    Thanked 834 Times in 392 Posts
    did you go to control panel, device manager and scan for hardware changes once your drive is powered?
    Rules To Follow

    ABGX Settings

    CG Pro Gaming Tournaments

    I will no longer help via PM's sorry

  4. #4
    Xtreme Helper
    Join Date
    May 2011
    Location
    U.S.A.
    Posts
    142
    Thanks
    8
    Thanked 12 Times in 12 Posts
    Quote Originally Posted by lunerceli View Post
    Hey guys, I just recently updated my benq to the latest 0800 v3 firmware. I popped in a game to copy, started up XBC, and go figure my drive doesn't show up like it used to. I then re-flash the drive with the old 0800 firmware and it shows up again in the drop down box. I then flash it with the v3 FW again, and the drive isn't there. I am flashing the same exact way every time. Here is the set up:

    RRODed xbox being used as power
    USB360 Pro
    Laptop
    All drivers installed and current
    Latest .Net Framework
    XBC 2.9.0.345 (dae.bin file located inside folder)

    Also, when I start up XBC, it gives me a warning that APSI and SPTI could not be initialized, but it only gives me this error when I am using the v3 FW. Does anyone have a clue as to what is going on??? Thank you for your help. It is boggling my mind big time over here.
    Are you using the proper/most up to date drivers for your USB360 Pro?

  5. #5
    A Helping Hand
    Join Date
    May 2010
    Posts
    14
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    The drive that I am using is a BenQ. I have all the latest drivers installed for the Usb360 Pro. I am using the right 0800 FW .... the thing that is mind boggling is why it would show up using the old 0800 FW and not the new v3. Using v3 FW it shows up in my computer under device manager and also in My Computer. Just can't figure out why v3 won't show up in XBC like the old 0800 does.

  6. #6
    Newbie
    Join Date
    May 2011
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    First off stop reflashing leave it as 0800 put drive in mode B then wait for xbox360 drive to be recognised by device manager then run XBC as admistrator make sure not to put in game before this. Xbc will recognise drive now. then rip games as suppose to

Similar Threads

  1. HELP flash liteon93450c detail problem shown please help
    By gdd01 in forum iXtreme LT+ Lite Touch Firmware Phat Support
    Replies: 1
    Last Post: 02-10-2011, 08:47 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
1e2 Forum